2 september 2007
13:00

Referat: Palestinska För. IF - AIF Barrikaden

Alltid svårt att möta Palestinska på bortaplan. En enorm blåst och katasrofalt dålig plan gjorde inte att uppgiften verkade angenämare.

Vi började trevande och lät palestinska rulla runt bollen i fred de första 5-10 minuterna, verkade som de var mer taggade ifrån start. Med vinden i ryggen reste vi oss sen efter den darriga inledningen, och resten av halvleken blev en orgie i upprullningar av Palestinskas försvar.

Palestinska spelade väldigt högt försvarsspel som de inte riktigt behärskade, varje gång vi hittade rätt bakom backlinjen blev det livsfarligt, oftast utifrån kanterna där Sosa och Kristoffer löper mycket bra.

Det är bra att vi radar upp lägen, men avsluten är inte alltid de bästa, ibland till och med dåliga. 1-0 gör vi signifikativt utan att ha en riktig målchans. Mick skarvar ett inkast, rullande längs marken precis utom räckhåll för deras målvakt
Palestinska har inte många farliga anfall efter de första 10 minuterna, och vi försvarar oss bra. Därför extra snöpligt när de får in 1-1 på övertid i den första halvleken.

Andra halvlek är spelet mycket jämnare inledningsvis igen, men trots det lyckas David dunka in 2-1 i nättaket på ett högt inlägg som Palestinska låter studsa i eget straffområde lite passivt.

Sen tar palestinska över mer och mer in i matchen. Motvinden gör att vi inte längre har lätt att komma över deras backlinje, utan istället blir tillbakapressade i perioder. Därför är det nog inte många som tror att vi ska ta 3 poäng när ett halvtaskigt skott letar sig in under täckande försvar och in förbi vår målvakt i slutet av matchen.

Men vi visar moral och vilja när vi fortsätter att kämpa och anfalla in i det sista, idag får vi också utdelning. Martin slår en genomskärare till David som iskallt rullar in segermålet.

Även om vi har flyt i andra halvlek var det absolut rättvist med tanke på alla chanser vi har i första halvlek när vi borde avgjort.
Sammantaget en helgjuten insats av laget.

3-2 Forza Barrikaden.